Uncategorized

I december blev det klart att årskurs fem på SOL Friskola kvalificerade sig till Vi i femman. Den 15 april deltog klassens representanter Saga Frisk och Neo Helgosson i kvartsfinalen i Sveriges Radio P4 – och gick vidare till semifinal.

Vi i femman hade premiär 1963 och går ut på att femteklassare från hela landet gör upp i Sveriges Radios kunskapstävling. Alla femteklasser får delta i uttagstestet som sänds i Barnkanalen och på Vi i femmans hemsida. Åtta klasser från varje P4-område möts sedan i Sveriges radios 25 lokala P4-kanaler. Fyra klasser gör sen upp i de avslutande semifinalerna och finalen, mellan två klasser, sänds i SVT Barnkanalen under våren.

Det var i december förra året som det tillkännagavs vilka av de 2903 klasser som deltog i uttagningen som kommer att få tävla i Vi i femman 2021. Bland de åtta som presterade bäst i uttagningen i P4-Dalarna fanns Selja-Långlets friskolas femmor. Den 15 april sändes kvartsfinalen i P4 Dalarna – en kvartsfinal som SOL:s femmor vann. Med liten marginal tog tyvärr tävlingen slut för SOL Friskolas femteklassare i semifinalen.

— De är jätteduktiga, berömmer en av klassens lärare Helena Alvpihl.

Det är från början hela klassens resultat som gjort att femmorna på Selja-Långlets friskola tagit sig vidare i tävlingen. Saga Frisk och Neo Helgosson är de som har representerat klassen i tävlingen. Bra jobbat Saga, Neo och resten av våra femmor!