Presentation av Selja-Långlets Friskola Ekonomisk förening

Föreningens verksamhetsidé är att genom kooperativa arbetsformer främja arbets- glädje, gemenskap och utveckling för barn, föräldrar och personal.

Vår värdegrund:
Alla är olika och Alla ska bemötas med respekt
Detta antagande ligger till grund för:
– de beslut vi fattar i vår verksamhet.
– hur varje ledare bemöter varje barn.

Det sker genom att medlemmarna och de som utnyttjar föreningens tjänster deltar i verksamheten genom aktivt föreningsarbete.

Föreningen har anställd personal för den dagliga och pedagogiska verksamheten.

 

Det här är SOL

Varför finns det en friskola i Mora?

Det hela började när den kommunala skolan i Selja/Långlet var nedläggningshotad i slutet av 2010-talet. Efter ett intensivt arbete av eldsjälar i Selja/Långlet kunde SOL starta som Moras första friskola höstterminen 2011.
I verksamheten, som bedrivs som ekonomisk förening, finns förutom skola även förskola och fritidshem.

 

Vad händer med eventuell vinst?

Föreningen är medlemsdriven och består i huvudsak av föräldrar till barnen i skola och förskola. All eventuell vinst går direkt tillbaka till verksamheten.

 

Hur mycket måste man engagera sig?

Att vara förälder till barn inom verksamheten är förenat med ett visst engagemang. Tillsammans gör vi vårt bästa för att fördela arbetsuppgifterna så att det passar var och ens livssituation. Vi har under åren märkt att det är både meningsfullt och roligt att bedriva friskola tillsammans. Dessutom har man som förälder en aktiv och påverkande roll i sitt barns skolgång.

Information om behandling av personuppgifter

Inom SOL-friskola behöver vi spara och behandla personuppgifter om dig i olika sammanhang, till exempel när du gör en ansökan/anmälan på någon av våra blanketter. Det innebär att uppgifterna kommer att behandlas i någon form av register. Det gör vi enligt de regler som finns i dataskyddsförordningen som gäller i hela EU (GDPR = General Data Protection Regulation) eller med stöd av annan lagstiftning. Läs mer…

Vi i Media

Källa: tidningen Masen, 2018

Därför fick Selja friskola årets pedagogiska pris

Förskolor i Mora prisades

Föräldrarna räddade mellanstadiet – nu blomstrar verksamheten: ”Många var osäkra på om det skulle gå”